L’entrepà solidari aconsegueix recaptar 1.517 euros que aniran destinats a un hospital de Malawi

L’entrepà solidari aconsegueix recaptar 1.517 euros que aniran destinats a un hospital de Malawi

Gràcies a l’entrepà solidari i a la generositat de tots els nostres alumnes hem aconseguit recaptar un total de 1.517 euros que aniran destinats a la campanya contra la fam de Mans Unides. Enguany, el projecte que necessita la nostra atenció i ajuda, ens porta fins a Kasungu (Malawi). Un xicotet país situat a l’Àfrica Austral, amb un elevat índex de malalts de SIDA i greus manques sanitàries (2 metges per cada 10.000 habitants).

L’hospital de la missió de Nkhamenya pertany a la Diòcesi de Mzuzu, al càrrec del mateix es troben les Germanes del Sant Rosari. L’hospital té moltes manques, però la seua major necessitat és adquirir material apropiat per a la detecció primerenca de malalties i previndre així la mort de parteres i nounats. Sol·liciten, per tant, equipament mèdic per al quiròfan, la sala de parts i el departament dental.

Els beneficis de l’atenció sanitària serien principalment, dones i xiquets, ja que són els qui més serveis hospitalaris registren.

Moltíssimes gràcies a tots els nostres estudiants, aquest hospital rebrà el nostre granet d’arena!!

XIII CONCURS LITERARI I DE DIBUIX DEL CONSELL

 

 

XIII CONCURS LITERARI I DE DIBUIX DEL CONSELL

Artista, t’agrada escriure? O prefereixes dibuixar? Posa a prova el teu esperit creador i participa en els premis del Consell Valencià de Cultura. Tens fins al 14 de març per a entregar el teu treball als teus professors.

Què has de fer?

Llig atentament les bases que estan penjades en el suro de la classe i posa en marxa el cervell. També pots trobar les bases en el següent enllaç: Bases concurs Consell Valencià de Cultura

Recorda que el tema és la contaminació dels mars i que pots tractar-lo des de diferents punts de vista: conseqüències en la salut, possibles canvis d’actitud en la societat, aspectes mediambientals…

És la teua oportunitat per expressar allò que penses de manera creativa. No ho dubtes i recorda consultar qualsevol dubte als teus professors de llengües o de dibuix.

Celebrem el dia de la Pau

Celebrem el dia de la Pau

Hui hem celebrat el “Dia de la Pau” com cada 30 de gener. Una jornada que ha tingut un caràcter especial posat que cada classe, des d’Infantil, passant per Primària i Secundària, i fins i tot Batxillerat, han preparat un cartell amb un lema a través del qual es fa una crida i una reivindicació per a estimular la pau en la societat actual.

Per això, els ambaixadors de la pau nomenats en cada aula han eixit i han recorregut els carrers del nostre poble per a penjar i donar difusió a eixos cartells posant-los en llocs visibles dels principals comerços d’Alboraia.

I recorda, com deia Ghandi: “No hi ha camí per a la pau: la pau és el camí”.

Exposició: La percepció i les il·lusions òptiques

Exposició: La percepció i les il·lusions òptiques  (3r d’ESO)

Un any més, els alumnes de 3r d’ESO ens proposen endinsar-nos en el món de la percepció visual amb la seua proposta La Percepció i les Il·lusions Òptiques.

Es tracta d’una exposició que recull una selecció de treballs que han fet al llarg del primer trimestre. Els alumnes de 3r van recollir les explicacions dels seus companys de Filosofia de 1r de Batxiller i van treballar les lleis de percepció de La Gestalt i les il·lusions òptiques per tal d’aconseguir efectes visuals jugant amb la forma, la línia, el punt i el pla.

La mostra es troba a la Sala d’Exposicions de l’edifici d’ESO. Si s’animeu a visitar-la podreu gaudir de l’experimentació i la creativitat dels alumnes. Hi trobareu efectes de volum, profunditat i moviment, figures impossibles i algun exemple de les lleis de la Gestalt.

Deixeu-se sorprendre pels artistes de 3r i visiteu l’exposició. Estarà oberta del 29 de gener fins el 26 de febrer.

Celebramos el Día Internacional de la Mediación

 

Celebramos el Día Internacional de la Mediación

Hoy se celebra el día internacional de la mediación, por lo que los alumnos del equipo de mediación de nuestro centro han querido dedicar unos minutos a todos los compañeros de la E.S.O. para contar qué hacemos. Y también para recordar la importancia de una paz positiva (que no es lo mismo que la ausencia de conflictos) y que pueden contar con nosotros para lo que necesiten. ¡Feliz día de la mediación! 

 

Coneixent Noruega

 

Coneixent Noruega

Enguany, els alumnes de 4 d’ESO estan cursant una nova assignatura, projectes interdisciplinaris. Una matèria nova que s’imparteix per primera vegada i que naix amb el propòsit que els estudiants aprenguen a treballar utilitzant noves metodologies com el treball cooperatiu entre altres, i sàpien aprofundir en temes d’actualitat. En aquest primer trimestre i aprofitant la visita d’un grup d’universitaris noruecs han dut a terme un interessant treball de recerca que ens ha permés conéixer com és la cultura, la societat i la vida al país nòrdic.

D’una banda, un grup s’ha encarregat de dur a terme activitats per a acostar el resultat de la investigació a totes les etapes educatives del nostre centre mitjançant visites a les aules on explicaven i posaven en pràctica tot l’aprés.

Un altre grup s’ha encarregat que el nostre poble conega el treball realitzat mitjançant una fira en la qual podies conéixer les tradicions, l’art, els esports, la política o la gastronomia dels noruecs.

I el tercer dels grups ha realitzat un interessant documental en el qual els propis alumnes s’han convertit en autèntics reporters.

En definitiva, un treball molt complet que ens ha fet tindre moltes ganes de visitar Noruega.

25 anys celebrant el Nadal a ritme de Nadales:

 

 

25 anys celebrant el Nadal a ritme de Nadales:

Una de les tradicions més arrelades del nostre centre és el festival de nadales de Secundària i enguany ha sigut molt especial perquè celebrem el 25 aniversari. Un matí molt divertit on les lletres súper creatives i les treballades coreografies han posat les coses molt complicades al jurat. Després d’una complicada deliberació els premis han sigut els següents:
– 1r A: Tercer Premi.
– 2n A: Segon Premi.
– 4t A: Primer Premi.

L’equip Directiu també ha fet lliurament dels premis als quatre guanyadors del concurs de Felicitacions de Nadal:

– 1r ESO: Nuria Martínez.
– 2n ESO: Bruno Vázquez.
– 3r ESO: Elena Peris.
– 4t ESO: Neus Vicent.

Però abans de conéixer als guanyadors tots els assistents hem gaudit moltíssim amb les nadales tradicionals alemanyes. Després d’ells, la sorpresa del matí: els xics i xiques de 3r A han cantat la nadala guanyadora de la primera edició del festival que es va celebrar en 1993. Un bonic homenatge que ha servit de colofó final.

Des d’ací volem desitjar-vos que gaudiu d’aquestes dates tan especials per a estar en família i amb tots aquells als quals voleu sense oblidar el significat i el caràcter religiós del Nadal.

Bon Nadal i Feliç any 2019!

El prestigiós concurs de postals de Nadal del col·le ja té guanyadors

 

El prestigiós concurs de postals de Nadal del col·le ja té guanyadors

El dijous passat es van reunir els membres de l’AMPA per tal de triar les postals de Nadal guanyadores d’enguany. La tria va ser complicada degut a l’alt nivell de les postals. Cal tindre present que es van presentar un total de 34 postals i van haver de passar dos fases de selecció.

La decisió del jurat per als premis en les diferents categories d’ESO va ser:

1r Premi de 1r d’ESO

“El nacimiento” de Nuria Martínez

1r Premi de 2n d’ESO

“Nadal és familiar” de Bruno Vázquez

1r Premi de 3r d’ESO

“La magia de la familia” d’ Elena Peris

1r Premi de 4t d’ESO

“Nada es imposible para Él” de Neus Vicent

El lliurament dels premis serà el pròxim divendres al llarg del festival de Nadales.

Cal agrair la participació de tots els que han participat perquè, un any més, s’han cobert les expectatives.

Bon Nadal!