Aida Bartolomé Sánchez-Gadeo, 2n premi de relat breu del Col·legi de Doctors i Llicenciats

Aida Bartolomé Sánchez-Gadeo, 2n premi de relat breu del Col·legi de Doctors i Llicenciats

La nostra alumna de 2n de Batxillerat, Aida Bartolomé Sánchez-Gadeo, ha sigut reconeguda amb el 2n premi del concurs de relat breu que cada any organitza el Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres. Ahir va ser el lliurament de premis i des d’ací volem donar-li l’enhorabona.

Ací podeu llegir el relat: El legado secreto

Secundària acaba el curs amb els tradicionals workshops

 

Secundària acaba el curs amb els tradicionals workshops

Com ja és una tradició en el nostre col·legi, els alumnes de Secundària acaben el curs amb els workshops. Dos dies (17 i 18 de juny) de tallers molt divertits en els quals els alumnes han pogut participar en les diferents activitats organitzades pels professors relacionades amb el reciclatge, l’esport, l’art, l’assistència a persones dependents o la gastronomia.
Workshops 2019:
– Recicl-ARTE.
– Fotografia.
– Dibuix i pintura a l’aire lliure.
– La bicicleta i a l’horta.
– Body and Mind.
– Escape room per Alboraia.
– Visita al centre d’ancians desemparats de València.
– Química en la cuina.
– D’Algesires a Istanbul.

Ací vos deixem un resum de fotos dels dos dies:

Els nostres alumnes, observadors en empreses

Nuestros alumnos, observadores en empresas

Nuestros alumnos de PMAR y PR4 han asistido hoy a distintas empresas como observadores en ámbitos tan diversos como educación, reparación, restauración, venta, etc. Desde la hora de apertura a la de cierre, se han puesto en la piel de un trabajador de la empresa y han sido testigos, e incluso en ocasiones participantes, de las actividades diarias que se realizan en los distintos sectores, muchas veces no visibles para el usuario.

Desde el centro queremos transmitir un especial agradecimiento a las empresas que se han prestado a colaborar en este proyecto acogiendo a alumnos, ya que sin ellas esta iniciativa no habría sido posible:

 • Pastisseria Amparo
 • Servicios de Mantenimientos Claraba S.L.
 • Belborser S.L.
 • C.E.I. L’Andana
 • Fontanería y Electricidad JCP S.L.
 • Automoción Ralo S.L.
 • Cafetería Divino
 • El Infierno Cervecero S.L.
 • Forn Cabanyal
 • C.E.I. Colorins
 • S.A.N.A. Veterinaria
 • Vicent Panach Instalaciones Eléctricas S.L.
 • Centro de Día San Cristóbal
 • Talleres Mata
 • Motos E.Vázquez

 

Si eres empresa o tienes contacto con alguna y quieres colaborar en futuras ediciones de esta iniciativa, por favor, no dudes en ponerte en contacto con nosotros: OPC@donjoselluch.es

 

Esta iniciativa se enmarca dentro del Proyecto de Orientación Profesional Coordinada que ha puesto en marcha el Colegio y que se basa en la implicación de todos los agentes clave en el proceso de orientación profesional: jóvenes, familias, centros y empresas. Para lograr un alto impacto en el desarrollo de competencias para la construcción del itinerario académico profesional la orientación debe contar con la participación activa y gradualmente autónoma del alumno, la implicación del orientador, del equipo directivo y del profesorado, el acompañamiento y la partición constante de las familias y la búsqueda de alianzas y cooperación con el mundo empresarial.

Algunos de los objetivos de nuestro programa son:

 • Propiciar la autoevaluación de capacidades e intereses.
 • Facilitar la obtención temprana de conocimientos sobre el mundo laboral.
 • Aportar conocimientos sobre las diversas opciones formativas en continua evolución y sobre sus requisitos.
 • Desarrollar los conocimientos, capacidades y competencias requeridos por los perfiles profesionales a los cuales aspira el alumnado y por la vida activa en general.
 • Fomentar el pensamiento y la actividad emprendedora.
 • Responsabilizar al alumnado de sus propias vidas y carreras profesionales.
 • Valorar de modo realista la concordancia entre las capacidades e intereses individuales y las exigencias objetivas de las profesiones deseadas.

 

Els alumnes de 2n de Batxillerat celebren la cerimònia de graduació (promoció 2017-2019)

Els alumnes de 2n de Batxillerat celebren la cerimònia de graduació (promoció 2017-2019)

Ahir, els alumnes de 2n de Batxillerat (promoció 2017-2019) van celebrar el que possiblement és l’acte més especial del seu pas pel col·legi, la graduació. A la vesprada vesprada, el pati del col·legi va començar a rebre estudiants i familiars vestits amb les seues millors gales mentre esperaven el començament de la cerimònia, acte que va començar a les 19.00 hores en Saló d’Usos Múltiples. Una celebració que va tindre com a protagonista les bandes sonores de les nostres vides i que va estar presentada per Laura Sánchez, Maite Hueso i Luis Santonja. El director titular, José Vicente Olmos, i el director acadèmic, José Vicente Ferrer, els van dedicar unes afectuoses paraules en les quals van recordar el seu pas pel nostre centre i la importància de ser bons acadèmicament, però sense deixar de costat el més important, ser persones íntegres i amb valors.
La cerimònia va tindre moments molt emotius que van arrancar l’aplaudiment de tots els assistents, però sens dubte un dels més especials va ser l’actuació d’Irene Farga, que va deixar al públic impressionat amb el gran talent que va demostrar tindre per a la música.
Després del lliurament de beques, es va donar a conéixer el secret millor guardat, les matricules d’honor que van recaure en Andrea Sanchis, José Luis Alcalá, Marina Martín, Laura Sánchez, Irene Ferrando i Clara Muñoz. L’esforç sempre es veu recompensat. Finalment, i abans de donar per conclosa la gala, els alumnes van voler agrair la labor dels tutors, Elena Perales, Paula Zamora i Aurelio Gómez.
Des d’ací volem donar-los l’enhorabona i agrair-los a tots ells que hagen format part del nostre col·legi, el claustre de professors sempre recordarem el seu pas per ací. Ara, sens dubte, comencen una nova etapa plena de reptes, il·lusions i d’experiències. Us desitgem un futur ple d’èxits!

La poesia i l’art s’uneixen en un projecte interdisciplinari en 3r d’ESO

La poesia i l’art s’uneixen en un projecte interdisciplinari en 3r d’ESO

Els alumnes de 3r ESO han fet un treball interdisciplinar en les assignatures de Lengua Castellana i Plàstica. Concretament, es tractava de fer un recital de poesia en classe per equips. El contingut de cada poema ha inspirat la creació d’una il·lustració que acompanyava al poema d’autors de totes les èpoques com Gioconda Belli, Francisco de Quevedo, García Montero o Mario Benedetti, entre altres, parant atenció a la tècnica triada per cada grup. Havien d’expressar l’essència del poema a través de la imatge i el resultat ha sigut espectacular!!
Durant el recital, en classe, les imatges es projectaven en classe en un power point, valorant-se de manera especial l’expressivitat, tant en l’oratòria com en la il.lustració.

Visita de l’escriptor Vicent Sanhermelando Bellver als alumnes de Secundària

 

 

Visita de l’escriptor Vicent Sanhermelando Bellver als alumnes de Secundària

Dins dels actes per celebrar el Mes del Llibre destaquem la visita de l’escriptor, psicòleg i professor del nostre centre, Vicent Sanhermelando Bellver. La trobada amb l’ escriptor s’ha realitzat el dilluns 15 de juny en dos torns, per tal que, primer els alumnes de 3r ESO i desprès els de 4t ESO, pugueren parlar del llibre El café de la Malva, que ha sigut la lectura obligada en esta 3a avaluació. Els alumnes, que portaven preparades preguntes per a l’autor han pogut gaudir d’un sessió on han conegut aspectes interessants del món del escriptors i, especialment de la trajectòria i obra de Vicent Sanhermelando. Durant l’acte, han pogut visualitzar el seu blog (vicentsanhermelando.blogspot.com), ple d’informació i imatges relacionades amb els seus relats i novel.les.

Vicent, alboraier de soca-rel, es va iniciar tard com a escriptor, però en pocs anys ha tingut una prolífica obra: compta amb molts relats breus, entre els premiats trobem: Primers divendres de mes (3r premi al Certamen Literari del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats de València,2004), L’MP3 (1r premi al Certamen Literari del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats de València, 2008), Doctor Oníric Causa (1r premi al IX Certamen Literari Escrits a la tardor – Vila de L’Eliana, 2010), El nostre banc a la vella estació del Pont de Fusta (Accèssit al I Certamen València Parc Central, 2011. Diari Levante-EMV. Edició de L’Horta. 15 juny 2011), La dalla (1r premi de relat curt al II Certamen Literari de Montserrat. Febrer 2017); té dos relats breus encarregats per la Fundació Bromera per a la Campanya Llegir en valencià que es publiquen al diari Levante al principi de cada estiu: La dona de l’ermita (2015) i El Pallús (2018); dos contes per a públic més infantil: Ximo Potter i el col·leccionista de mòbils (Premi Samaruc al millor llibre infantil de l’any.Edicions del Bullent. Gener 2015) i El 9 d’octubre (amb il·lustracions de Jesús Huguet;Tàndem Edicions. Octubre 2015) i nombroses novel.les juvenils: El diari del pare (Tabarca llibres. Febrer 2010), Un pont sense baranes (Finalista al 12é Certamen Literari Ciutat de Torrent – 2011. Tabarca llibres. Març 2012), El café de la Malva (Tabarca llibres. Gener 2014), Esperant la lluna plena (XVIII Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil – 2013, Edicions Bromera. Abril 2014), Pell de seda (36é Premi Enric Valor de Narrativa Juvenil – 2016. Edicions del Bullent. Març 2017) i Estic insuportable, i què? (III Premi Vila de Teulada de Narrativa Juvenil – 2018.Edicions Bromera. Octubre 2018.

RESUM DE L’EXPOSICIÓ DE DIBUIX Artístic de Batxiller

 

 

RESUM DE L’EXPOSICIÓ DE DIBUIX ARTÍSTIC DE BATXILLER

Al llarg d’aquests 15 dies d’exposició, alumnes, familiars, professors, amics i curiosos hem pogut gaudir dels treballs dels alumnes de Dibuix Artístic de Batxiller que, cada dos anys, ens ofereixen un ample ventall de tècniques i temàtiques diverses.

En el transcurs de la setmana passada, els alumnes de 2n i 3r d’ESO van gaudir de la visita a l’exposició amb una activitat didàctica amb la qual van establir un diàleg amb les obres. També ho van fer els alumnes de 4t amb l’assignatura de plàstica. A tots ells, no els va passar per alt que una sala d’exposicions, com un museu, és un lloc de recolliment i reflexió. L’actitud va ser impecable.

L’experimentació amb diferents materials anava de la mà amb una gran varietat de propostes des del dibuix realista de retrats fins a l’abstracció més pura que defineix les formes amb un únic i senzill traç. També l’impressionisme, el fotomuntatge, el disseny o la il·lustració tenen un lloc en aquesta exposició.

Ha estat tot un plaer compartir amb tots els que han passat per la sala totes aquestes experiències artístiques i plàstiques.

Gràcies i fins la pròxima.

II Jornada de Puertas Abiertas

 

II Jornada de Puertas Abiertas

El sábado celebramos la II Jornada de Puertas Abiertas y fue todo un éxito. Queremos agradecer a todos lo que la hicieron posible y a todos los que vinisteis.

Aquí os dejamos una selección de fotos de toda la jornada.

 

 

Celebrem el Mes del Llibre

Celebrem el Mes del Llibre

Els alumnes d’ESO i batxillerat gaudeixen durant tot el curs d’activitats al voltant del llibre i del Foment de la Lectura. Assisteixen a representacions de teatre en anglés, valencià i castellà, fan lectures obligatòries i voluntàries en tots els cursos, participen en distints certamens i Premis literaris… En este més d’abril hem concentrat algunes d’eixes activitats per celebrar el 23 d’abril, Dia del LLibre, encara que hem preferit agrupar-les baix el títol de Mes del LLibre Destaquem la visita de l’escriptor Vicent Sanhermelando Bellver, que és a més professor de filosofia i valencià del centre i durant molts anys ha sigut psicòleg del nostre DOE; la Jornada de lectura al carrer per a 1r i 2n ESO¸ l’assistència al teatre ( Entremeses de Miguel de Cervantes per a 3r ESO, Teatre Química en la Univ. de Burjassot per 1r batx., Teatre LLatí: Gorgojo de Plauto per a alumnes d’humanitats de 4t ESO, 1r i 2n batx., El nou Tirant per a 1r batx.) i les visites a Peníscola (3r ESO) i Gandia (1r batx).

Esperem que tots els nostres alumnes gaudisquen cada dia més del plaer de la lectura i que valoren positivament l’aportació del bons escriptors a la nostra societat.

L’origen d’esta celebració es remunta a 1926: la idea original de la celebració del Dia del LLibre va partir de Catalunya, de l’escriptor valencià Vicente Clavel Andrés, qui proposà la idea a la Càmara Oficial del LLibre de Barcelona en 1923 i fou aprovada pel rei Alfonso XIII d’Espanya en 1926. El 7 d’octubre de 1926 fou el primer Día del Llibre, poc després en 1930, s’instaurà definitivament la data del 23 d’abril com a Dia del Llibre; aquest dia coincideix amb Sant Jordi-San Jorge, patrò d’Alemanya, Aragó, Bulgaria, Catalunya, Etiòpia, Geòrgia, Grècia, Anglaterra, Líban, Lituània, Països Baixos, Portugal, Eslovènia i Mèxic, llocs on és tradicional regalar una rosa al concloure una lectura, event o pregó i també que els enamorats i persones volgudes s’intercanvien una rosa i una llibre.

El 23 d’abril de 1616 van morir Cervantes, Shakespeare i Inca Garcilaso de la Vega. També un 23 d’abril van nàixer –o van morir- altres escriptors rellevants com Maurice Druon, K. Laxness, Vladimir Nabokov, Josep Pla o Manuel Mejía Vallejo. Per aquest motiu, esta data tan simbólica per a la literatura universal fou escollida per la Conferència General de la UNESCO per tal de fer un homenatge mundial al llibre i als seus autors y convidar a tots, en particular als més jóvens a descubrir el plaer de la lectura i respetar la irreemplaçable contribució dels creadors al progres social i cultural.

Els alumnes de Dibuix Artístic visiten l’IVAM

 

 

Els alumnes de Dibuix Artístic visiten l’IVAM

Els 30 anys de la inauguració de l’Institut Valencià d’Art Modern ha servit de marc per a l’exposició “1989. La fi del s. XX” i els alumnes de l’assignatura de Dibuix Artístic no han volgut faltar a la cita.

En la primera part de la visita, han realitzat un taller relacionat amb la percepció que tenim del temps i del nostre entorn a partir dels sentits de l’oïda i la vista.

En la segona part, han fet una visita guiada per l’exposició on els alumnes han comprés algunes de les claus per entendre l’art contemporani establint un diàleg amb les obres més representatives.

La curiositat i la reflexió s’han trobat en aquest espai obrint les seues ments i deixant-los amb les ganes de veure més art.