BACHILLERATO ORAL PRESENTATION

As an end of the term activity, the first of Bachillerato students have been given the opportunity to speak about a topic they feel inspired by or passionate about. The students have chosen numerous, diverse, varied and interesting topics, such as Coronavirus, the TV series Anne with an E, music, the very famous novel Pride and Prejudice, racism, freedom of expression, dreams, your perfect body and, of course, given the month we are in, the popular  International Women’s Day. This activity has the aim to provide these youngster with skills that enable them to speak English in front of an audience comfortably as well as  help them develop their critical thinking. The creativity, originality and fluency of many students while speaking English was really  impressive. The activity has really exceeded our expectations.

As a follow-up activity the students have been encouraged to write or to make a short video explaining what it meant to speak in English in front of an audience and to be able to talk about a topic of their choice, a topic they are interested in.

Hope you like the students’ presentations!

————————————-

Como actividad de fin de curso, 1º de Bachillerato ha tenido la oportunidad de hablar sobre un tema que les inspira o les apasiona. Los alumnos han elegido numerosos, diversos, variados e interesantes temas, como el Coronavirus, la serie de televisión Anne con una E, la música, la muy famosa novela Orgullo y prejuicio, el racismo, la libertad de expresión, los sueños, tu cuerpo perfecto y, por supuesto, dado el mes en el que nos encontramos, el popular Día Internacional de la Mujer. Esta actividad tiene como objetivo proporcionar a estos jóvenes habilidades que les permitan hablar inglés con comodidad frente a una audiencia, así como ayudarles a desarrollar su pensamiento crítico. La creatividad, originalidad y fluidez de muchos estudiantes mientras hablaban inglés ha sido realmente impresionante. La actividad ha superado nuestras expectativas.

Como actividad de seguimiento se ha animado a los estudiantes a escribir o hacer un video corto explicando lo que significa hablar en inglés frente a una audiencia y poder hablar sobre un tema de su elección e interés.

¡Espero que les gusten las presentaciones de los estudiantes!


Presentations:

Videos:

El nostre col·legi representat en la Fase Local de la XVIII Olimpíada d’Economia

Aquest dissabte dia 27 de març, els alumnes de 2n de Batxillerat Maria Josep Gracia i Joan Errando s’han presentat a les proves de la Fase Local de la XVIII Olimpíada d’Economia, que s’han celebrat en la Facultat d’ADE de la Universitat Politècnica de València.

Les proves s’han realitzat presencialment seguint el protocol sanitari. Amb tot hi havia moltes ganes de reprendre les Olimpíades perquè l’any passat no van poder celebrar-se a causa de la Covid 19, i hi ha hagut gran ambient amb participants de molts col·legis de tota la província de València. Els 10 millors alumnes seran premiats amb una beca de gratuïtat per a la matrícula del pròxim curs universitari i els 6 primers representaran a les Universitats Valencianes en la Fase Nacional que se celebrarà al juny.

Però el més important és que ha sigut una bona ocasió per a prendre contacte amb el món universitari, conéixer nous companys i professors, i gaudir d’un matí dedicat a l’estudi d’una matèria com l’Economia. Des d’ací volem felicitar els nostres representants pel treball realitzat i la dedicació en la preparació d’aquesta prova.

Us desitgem molta sort.

PROJECTE: TAMARA DE LEMPICKA (4t Plàstica)

Aquest trimestre, els alumnes de l’assignatura optativa de Plàstica de 4t ens presenten una proposta que tracta de visibilitzar una de les pintores més rellevants del s. XX: Tamara de Lempicka.

De l’obra d’aquesta artista polonesa influenciada pel cubisme, els alumnes han fet una intervenció d’allò més original utilitzant la tècnica de l’Stop Motion.  El quadre triat ha estat Retrat de Majorie Ferry.

Els alumnes han creat imatges fantàstiques transformant les formes i deixant pas a la creativitat. Per a aconseguir-ho han hagut de treballar en equip, debatre i posar-se d’acord. Ha sigut una faena laboriosa: 10 imatges per cada segon! Podeu contar els segons i fer-vos una idea…

Els artistes creadors han sigut: Laura Arnau, Luna Córdoba, Lucía Climent, Teresa Grafià, Paula Llopis, Carlos Mañes, Lydia Máñez, Daniela Márquez, Celia Pastor, Celia Navarro i Irene Peiró.

Esperem que vos agrade tant el resultat com a nosaltres fer-lo!

Podeu veure el vídeo en el següent enllaç:

La cremà online en l’era COVID

Encara que ens quedem sense falles per segon any, hui no hem volgut deixar passar l’oportunitat de gaudir de la cremà de la falla que l’any passat els nostres alumnes van preparar amb tanta il·lusió i que nosaltres hem conservat durant tot aquest temps. Totes les classes han pogut seguir ‘via streaming’ aquest acte en el qual prèviament s’han donat a conéixer els premiats en el concurs artístic i literari “Foc al virus”.

Primària:
1r premi: Laura Giménez Rubio
2n premi: Embolica García Rosso
3r premi: Telma Giménez Rubio.
4t premi: Diego Perelló Lozano.
5é premi: 1r-Gael Vicent i 2n-Blanca Mateu.
6é premi: 1r-Andrea Cabello i 2n-Lucía Barres.
Secundària:
1r premi: Cristóbal Martínez.
2n premi: Neus Bech i Ana Mateu.
3r premi: David Quirós.

8M – Feliç dia de la Dona!

Amb motiu d’aquesta celebració els alumnes de 4t d’ESO (PR4) i 1r de Batxillerat han sigut rebuts a l’Ajuntament per l’alcalde, Miguel Chavarría, la regidora d’Igualtat, Zeudi Estal, i el regidor d’Educació, Ismael Rubio, per a donar a conéixer un projecte que han fet en el que reclamen més presència i visibilitat de dones als carrers del nostre poble.
Concretament, el nostre alumnes han fet un estudi de la llista de carrers d’Alboraia i han comprovat el desequilibri que existeix entre el nombre de carrers dedicats a homes i el de les dedicades a dones.
Per això mateix, per a posar en valor el treball de moltes dones de la història, han realitzat una presentació en la qual es destaquen les gestes aconseguides, així com un pòster i una rèplica de la placa per a veure com quedaria el nom d’aquesta dona als carrers de la nostra localitat.
En el hall d’entrada de l’edifici de Secundària s’han exposat els treballs i poden visitar-se al llarg de tota la setmana.

FELIÇ DIA DE LA DONA!

6×6 RunCáncer

En 2021, la solidaritat contra el càncer tampoc para. El Circuit RunCáncer – AECC València posa en marxa un nou repte virtual: sis mesos, sis causes, amb carreres, caminades i marxes nòrdiques. I per descomptat… 100% solidari!

¡El nostre col·legi serà entitat col·laboradora!

El repte arranca el 4 de febrer, Dia Mundial contra el Càncer, i finalitza al juliol. Cada mes, podreu optar per córrer, caminar o fer marxa nòrdica des d’on vulgueu, complint sempre les normes vigents del moment i del lloc on vos trobeu.

Per a fer la inscripció heu de descarregar-vos primer l’app STRAVA, on podreu unir-vos al Club “RUNNERS DON JOSE LLUCH”, i compartir els vostres entrenaments, carreres o recorreguts.

Després ja podeu fer la inscripció en el repte 6×6 RunCáncer, recordar fer-ho com a club i empresa col·laboradora: DON JOSE LLUCH.

Tutorial Strava

Tutorial RunCáncer

Nova edició del concurs del Consell Valencià de Cultura

Un any més, el Consell Valencià de Cultura convoca el concurs literari i de dibuix i en aquesta edició la temàtica és “viure en confinament durant la pandèmia”. Sabem que a les nostres aules hi ha molt de talent i molta creativitat i per això volem animar-vos a tots a que participeu mostrant la vostra perspectiva més personal de com vau viure aquesta experiència que, sens dubte, ha canviat les nostres vides.

La data límit de lliurament és el 13 d’abril i si teniu dubte el professor/a de Castellà, Valencià o Educació Plàstica podrà ajudar-te.

Esperem els vostres treballs!

L’IMPRESSIONISME VIST PER 3R D’ESO

Els alumnes de 3r d’ESO han estat treballant el color en aquest trimestre. Han aprofundit en els conceptes d’harmonia i contrast i l’elaboració de colors terciaris per tal d’aconseguir un ventall ampli de colors saturats i colors desaturats.

Per a molts ha estat una experiència perquè, per a la majoria, ha sigut la primera vegada que han pintat un quadre. La tècnica triada ha sigut el tremp encara que alguns s’han atrevit amb els acrílics.

Cada alumne ha hagut de triar un artista impressionista entre els que trobem a Berthe Morisot, Claude Monet, Alfred Sisley, Mary Cassatt, August Renoir, Camille Pissarro o Édouard Manet. Hi algun d’ells ha travessat l’Impressionisme i s’ha llançat cap a l’obra de Vincent Van Gogh.

La tria de colors per a les composicions és d’allò més suggerent. Ací teniu les personalíssimes propostes dels nostres artistes que, malauradament, enguany no podran ser exposades en la sala d’exposicions del centre.

Gaudiu de l’art!

https://www.youtube.com/watch?v=xkZ0iloUXkQ&feature=youtu.be

Conociendo colegios por del mundo / Getting to know schools around the world

Nuestros estudiantes de 1ºESO han llevado a cabo un proyecto de investigación sobre los colegios y la educación en otros países. Los estudiantes han trabajado de forma cooperativa en pequeños grupos para indagar en un colegio o la educación del país de su elección, contestando a preguntas como los horarios, las asignaturas, las clases extraescolares, las instalaciones, los uniformes o las vacaciones. La información ha sido compilada en un póster virtual y presentada oralmente al resto de la clase, concluyendo con la elección del país en el que les gustaría estudiar y realizando una reflexión personal sobre su propio proyecto, el de sus compañeros y la importancia de la educación. 

Además de esto, los alumnos y alumnas de 1º de ESO han memorizado un poema llamado “The Banker’s wife’s blues” con el objetivo de reforzar el contenido del Present Simple estudiado a lo largo del primer trimestre. 


Our students of year 7 have carried out a project about schools and education in other countries. Students have worked cooperatively in smalls groups to inquire into a school or the education of the country of their choice, answering questions such as the schedule, subjects, extracurricular activities, facilities, uniforms or holidays. The information has been compiled in a virtual poster and orally presented to the rest of the class. To conclude the project, students chose the country they would like to study abroad and wrote a personal reflection in regard to their project, their peers’ project and the importance of education.