FILOSOFIA, PLÀSTICA I LA GESTALT

 

FILOSOFIA, PLÀSTICA I LA GESTALT

Al llarg del mes de novembre, alumnes de 1r de Batxiller han fet un projecte APS (Aprenentatge i Servei) amb l’objectiu de fer conéixer les Lleis de Percepció Visual als alumnes d’Educació Plàstica de 3r d’ESO.
Els alumnes, que havien treballat aquests contiguts en l’assignatura de Filosofia, han preparat un power point sobre l’aparició, a Alemanya, de la corrent de psicologia de la Gestalt, i han il·lustrat amb imatges les diferents lleis que expliquen la nostra percepció i també el fenòmen de les il.lusions i els efectes òptics.
Finalment, els alumnes de 3r han fet una pràctica a través de la identificació d’imatges. Encara els quedarà fer un treball on plasmen en una làmina els coneixements que els seus companys de Batxiller els han transmet. Però això serà en la propera avaluació, haureu d’esperar.

Formación de Educamos para las familias

 

Formación de Educamos para las familias

 

Estimadas familias:

En la anterior circular sobre la plataforma educamos os emplazamos a unos talleres sobre el uso de esta herramienta. Después de un trimestre en el que nos hemos familiarizado con la nueva aplicación, vemos interesante convocaros para resolver dudas y daros más formación sobre la funcionalidades de la plataforma y de la aplicación para “smartphone”. También os formaremos en relación al uso del correo electrónico del centro que se encuentra alojado en Outlook y enlazado a la plataforma.

Para esta formación es necesario que traigáis vuestro teléfono móvil “Smartphone” con tarifa de datos.

Estos talleres van a ser prácticos con una covocatoria en la web. Os tenéis que apuntar pues va a haber un número máximo de participantes que garantizan una atención personalizada. Iremos convocándolos según demanda.

El primer taller será el jueves 13 de diciembre de 15:45 a 17 horas. Para asistir es necesario que os registréis en el formulario que encontraréis en este enlace.

Atentamente,

La dirección del centro.

XI CONCURS DE POSTALS DE NADAL

 

 XI CONCURS DE POSTALS DE NADAL

Eres creatiu? T’agrada dibuixar? Vols que felicitem el Nadal amb la teua creació?

Sí, tu, el que ho estàs llegint, no t’ho penses més i participa en el XI CONCURS DE POSTALS DE NADAL al nostre col·legi.

Un any més, el concurs tradicional de postals de Nadal obri les portes a tots els alumnes de Secundària que desitgen participar-hi. Portem més d’una dècada felicitant a tots els alumnes, a les seues famílies i als professors amb un disseny fet per vosaltres, els alumnes de l’ESO.

Si vols saber com ho pots fer, recorda que a la teua classe estan penjades les bases del concurs.

No deixes passar l’oportunitat!!!

Dos profesores de la Universidad de Stavanger (Noruega) visitan nuestro centro y supervisan las prácticas de sus estudiantes

 

Dos profesores de la Universidad de Stavanger (Noruega) visitan nuestro centro y supervisan las prácticas de sus estudiantes

En el marco de un proyecto de colaboración con la Universidad de Stavanger (UiS), hemos contado con la visita de dos profesores expertos en didáctica de la Educación Física y el Deporte, Gro Næsheim-Bjørkvik y Atle Mjåtveit. Los docentes han supervisado a los estudiantes procedentes de UiS en sus prácticas siguiendo en método Lesson Study. 
Como parte del recorrido por Valencia, han visitado las instalaciones de nuestro centro y han mantenido reuniones con los docentes en activo y futuros docentes procedentes de UiS en el desarrollo de lesson study. Las profesoras de la Facultad de Magisterio de la Universidad Católica de Valencia, Inmaculada López, Laura Angelini, Neus Álvarez, y Chiara Tasso, miembros del Grupo de investigación IGALA (Interdisciplinary Group on Active Learning and Assessment) han coordinado la visita a las sedes de la UCV y a los colegios colaboradores.

Celebrem el dia del col·le recordant la figura de Don José Lluch:

 

 

Celebrem el dia del col·le recordant la figura de Don José Lluch:

El divendres ha sigut un dia festiu, ja que com cada any reservem una jornada per a la festa del col·legi, moment que aprofitem per a recordar la figura del nostre fundador, Don José Lluch.

Enguany el lema que ens acompanya al llarg del curs és “Vosaltres sou els meus amics”, per açò, el dia l’hem començat amb una activitat per classes en la qual els alumnes havien de deixar reflectit en un paper quin comportaments no m’agrada rebre per part dels meus companys, així com indagar en possibles solucions per a millorar eixa actitud pel que fa al que ho duu a terme, al que ho pateix i al que ho observa. Una bonica forma de treballar el lema amb la finalitat de millorar les nostres relacions.

Seguidament, tots, des dels més xicotets fins als més majors ens hem donat cita en el pati per a participar en l’oració. Un moment de reflexió i recolliment en el qual tant els alumnes com el cor del nostre centre han tingut un gran protagonisme i on el lema del centre “L’important és estimar” ha estat molt present.

Una vegada finalitzat, ha donat començament la part més lúdica i divertida. Un gran joc els esperava. Una vintena d’activitats a realitzar en grups que han servit per a barrejar-se entre diferents cursos i edats i conèixer-se millor, aconseguint així gaudir d’un dia que mereix ser viscut amb ganes i molta alegria.

9 D’OCTUBRE EN LES AULES

9 D’OCTUBRE EN LES AULES

Un any més, els alumnes de 2n d’ESO celebren el 9 d’octubre rememorant els fets de la conquesta de la Ciutat de València de mans del rei Jaume I El Conqueridor.

En un treball interdisciplinar entre les assignatures de Valencià i Educació Plàstica, els alumnes han aprofundir en la història de la nostra terra. Van rememorar la figura de Jaume I qui, des de El Puig, va planificar la manera d’aconseguir la ciutat de València ocupada pels musulmans segles abans. L’estratègia del rei, que era mantindre el setge el temps que fera falta, va fer que l’emir Zayyan cedira davant el rei cristià qui li va oferir protecció fins a les terres de Cullera.

Els alumnes han realitzat, de manera cooperativa, un còmic de les aventures del rei Jaume I utilitzant el valencià en els textos i el llenguatge visual de l’art seqüencial en les vinyetes, per tal de donar forma i coherència a les seues historietes.

Ací teniu una mostra del seu treball.

Recibimos a los alumnos noruegos del proyecto NOTED de la Universidad de Stavanger

 

 

Recibimos a los alumnos noruegos del proyecto NOTED de la Universidad de Stavanger

Esta mañana los equipos directivos de Primaria y Secundaria, acompañados por representantes de la Universidad Católica de Valencia, han dado la bienvenida a los 11 alumnos y alumnas procedentes de la Universidad de Stavanger que a lo largo de un mes desarrollarán las prácticas universitarias de formación e investigación enmarcadas dentro del proyecto NOTED.

Gracias a esta iniciativa, en la que participan dos colegios más de la provincia de Valencia, nuestro colegio y nuestros alumno van a poder disfrutar de la estancia de seis chicos y chicas de diferentes especialidades (Educación Física, Historia y Geografía e Inglés) a través de los cuales podrán adentrarse en la cultura del país nórdico así como practicar inglés.

En diciembre recibimos la noticia de que nuestro centro había sido seleccionado como centro referente en España del proyecto NOTED que actualmente está desarrollando la Universidad de Stavanger  (Noruega) en colaboración con el grupo de investigación IGALA del English Department. Didactics & Methodology in Language Teaching & Learning de la Universidad Católica de Valencia.

Una oportunidad única para poder compartir experiencias y metodologías entre ambos países, y la mejor forma de que nuestros alumnos conozcan nuevas culturas y entren en contacto con personas con inglés como idioma nativo.

 

Alumnes del nostre centre premi extraordinari al rendiment acadèmic d’E.S.O 17/18

 

Alumnes del nostre centre premi extraordinari al rendiment acadèmic d’E.S.O 17/18

L’esforç sempre té la seua recompensa i aquests quatre alumnes ho poden confirmar ja que tenim l’alegria de comunicar-vos que són premi extraordinari al rendiment acadèmic d’Educació Secundària Obligatòria de la Comunitat Valenciana corresponents al curs 2017-2018.

– Pablo Fernández de Luz (Col.legi Parroquial Don José Lluch).
– María Mollá Capilla (Col.legi Parroquial Don José Lluch).
– Eva Limorti Garrido (Col.legi Parroquial Don José Lluch).
– Jorge Sanfeliu Cuenca (Col.legi Santa María Marianistas).

Reunions informatives de Conexión Educación

Reunions informatives de Conexión Educación

Vos comuniquem que les reunions informatives de les classes d’anglès extraescolar de Conexión Educación seran el pròxim dijous 27 de setembre:

  • Infantil a les 17:00h
  • Primària a les 17.30h
  • Secundària a les 18:00h

Reunions d’inici de curs

Reunions Infantil i Primària

– 4t Ed. Infantil. Dimecres 5 de setembre a les 17:30h a les aules.

– 3r Ed. Infantil. Dimarts 18 de setembre a les 17:30h a les aules.

– 5è Ed. Infantil. Dimecres 19 de setembre a les 17:30h al S.U.M.

– 1r Ed. Primària. Dimecres 19 de setembre a les 18:15h al S.U.M.

– 4t Ed. Primària. Dijous 20 de setembre a les 17:30h al S.U.M.

– 3r Ed. Primària. Dijous 20 de setembre a les 18:15h al S.U.M.

– 6è Ed. Primària. Dimarts 25 de setembre a les 16:30h al S.U.M.

– 5è Ed. Primària. Dimarts 25 de setembre a les 18:15h al S.U.M.

– 2n Ed. Primària. Dimecres 26 de setembre a les 17:30h al S.U.M.

 

Reunions ESO i Batxillerat

– 3r d’ESO. Dilluns 1 d’octubre a les 17:45h al S.U.M.

– 1r d’ESO. Dilluns 1 d’octubre a les 18:30h al S.U.M.

– 2n de Batxillerat. Dimarts 2 d’octubre a les 18:30h al S.U.M.

– 2n d’ESO. Dimecres 3 d’octubre a les 17:45h al S.U.M.

– 4t d’ESO. Dimecres 3 d’octubre a les 18:30h al S.U.M.

– 1r de Batxillerat. Dijous 4 d’octubre a les 18:00h al S.U.M.